Program

Välkommen till Hälsingehambon 2019

Dagsprogram Hälsingehambon 2019

Program 2019 (1)

Program 2019 (2)

Hälsingehambon dagsprogram 2019 PDF>>

Lördag den 13 juli är åter dags att i tidig morgondimma infinna sig i byn Hårga nedanför det mytomspunna bergets fot. Just när älvorna dansar bort daggen från ängen och solen stiger över bergets topp, samlas glada dansare och publik och Ljusnans vackra dalgång fylls med musik och hambodans från tidig morgon fram till sen kväll.

Föreningen Hälsingehambon står för fjärde året som arrangör för denna hambotävling som av många ses som dansens Vasalopp. Innan dagen är slut har paren dansat sig igenom etapper i Hårga, Arbrå och Järvsö. På Stenegård i Järvsö är det också semifinaler och finaler kantat med underhållning.

Hälsingehambon har tre klasser, Ungdom, Huvudklass och Senior. Domarna har en svår uppgift med många duktiga danspar att bedöma. Hälsingehambon är en svettig utmaning men framför allt en upplevelse med dansglädje, färgprakt och gemenskap. Kom med du också! När den trolska och mystiska Hårgalåten spelas upp i moll är det inte svårt att tänka sig hur spelemannen i Hårgasägnen kliver in på logen och spelar den låt vars toner ingen kan sluta att dansa till.

Varmt välkommen önskar Föreningen Hälsingehambon