Program

Välkommen till Hälsingehambon 2020

 Dagsprogram uppdateras här under våren

Lördag den 11 juli är åter dags att i tidig morgondimma infinna sig i byn Hårga nedanför det mytomspunna bergets fot. Just när älvorna dansar bort daggen från ängen och solen stiger över bergets topp, samlas glada dansare och publik och Ljusnans vackra dalgång fylls med musik och hambodans från tidig morgon fram till sen kväll.

Föreningen Hälsingehambon står för 6:e året som arrangör för  hambo evenemanget som av många ses som dansens Vasalopp. Innan dagen är slut har paren dansat sig igenom etapper i Hårga, Arbrå och Järvsö. På Stenegård i Järvsö är det också semifinaler och finaler kantat med underhållning.

Hälsingehambon dansas i tre klasser, Ungdom, Huvudklass och Senior och är en svettig utmaning men framför allt en härlig upplevelse av dans, glädje, färgprakt och gemenskap. Kom med du också! När den trolska och mystiska hambopolskan Hårgalåten spelas upp är det med lite fantasi lätt att  tänka sig hur spelemannen i Hårgasägnen kliver in på logen en sen lördag kväll och spelar den låt vars toner ingen kan sluta att dansa till.

Varmt välkommen önskar Föreningen Hälsingehambon