Program

Välkommen till Hälsingehambon 2022

 

Föreningen planerar och förbereder för att hälsa välkommen till Hälsingehambon 2022 . Information uppdateras här längre fram!

Hälsingehambon dansas enligt tradition ”den försa lördag efter första söndagen i Juli”. Då är det åter dags att i tidig morgondimma infinna sig i byn Hårga nedanför det mytomspunna bergets fot. Just när älvorna dansar bort daggen från ängen och solen stiger över bergets topp, samlas glada dansare och publik och Ljusnans vackra dalgång fylls med musik och hambodans från tidig morgon fram till sen kväll.

Hälsingehambon ses av många som dansens Vasalopp.  Innan dagen är slut har paren dansat sig igenom tre etapper med start i Hårga vidare till Fagernäs i Arbrå  för att avslutas i Järvsö. På Stenegård i Järvsö dansas det till sist semifinaler och finaler som kantas med fin underhållning.

Hälsingehambon dansas i tre klasser, Ungdom, Huvudklass och Senior och är en svettig utmaning men framför allt en härlig upplevelse av dans, glädje, färgprakt och gemenskap. Kom med du också! När den trolska och mystiska hambopolskan Hårgalåten spelas upp är det med lite fantasi lätt att  tänka sig hur spelemannen i Hårgasägnen kliver in på logen en sen lördag kväll och spelar den låt vars toner ingen kan sluta att dansa till.

Varmt välkommen Hälsingehambon 2022
önskar Föreningen Hälsingehambon