Press

 

Presskontakt 2018:
Anna Valsberg
E-post: anna.valsberg@gmail.com
Mobil: 070-370 04 83

 

Historik

Styrelse 2015
Föreningen Hälsingehambons Styrelse 2015, Camilla Olsson, Birgitta Svensson, Helena Näslund, Anna Valsberg, Sofia Lindström, Mikael Eriksson, Magnus Mårtensson, Jan Delin, Anders Andesson, Olle Pallars. Foto: Jakob Silén

 

_____________________________________________________________

Pressmeddelande den 17 februari 2015

Den tysta kraften tar över och arrangerar Hälsingehambon.

Söndag den 15 februari bildades Föreningen Hälsingehambon. En ideell förening som har som ändamål att stödja, främja, utveckla och arrangera Hälsingehambon.

Huvudmedlemmar är tre föreningar, Hanebo Hembygdsförening och Arbråbygdens Folkdansgille samt Järvsö Hembygdsförening, som representerar årets tre dansplatser under sommarens Hälsingehambo. Ur dessa föreningar har nu den tysta kraften från den ideella sektorn klivit fram och samarbetar kommunöverskridande inför sommarens jubileum.

Tradition med inlägg av några små nya grepp kommer att inrama hambotävlingen. Efter det att Hårgasägnen lästs tidig morgon på Hårgaäng drar utmaningen igång för dansarna. Publiken möts av färgsprakande folkdräkter och sagor och sägner som knyter an till musik, kultur och natur i Ljusnans dalgång.

– ”Det finns så många olika minnen kring denna vår Hälsingehambo så de skulle kunna fylla många bibliotek om alla skulle skrivas ner. Vi tror på att sommarens jubileumshambo kommer att bli en riktig nostalgitripp med vänner som träffas och trivs i dansens och glädjens tecken” säger Helena Näslund ordförande i den nybildade föreningen.

I danskretsar pratas det om evenemanget så styrelse och arbetsgrupper har stor tilltro till att det kommer att ordnas många resor till Hälsingehambon i sommar:
– ”Det känns jättekul att det blir av igen och det kommer att vara en dag att se fram emot”, säger Magnus Mårtensson flerfaldig vinnare av Hälsingehambon och nu även vice ordförande i den nystartade föreningen.

LoggaHamboTransp

Hårga-Arbrå-Järvsö